Pe 29 decembrie, Palatul Republicii din Chișinău a găzduit ediția a XII-a a Galei Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM), un eveniment care celebrează performanța academică și promovează conexiunea tinerilor cu locurile natale. În cadrul acestei ediții, 27 de tineri remarcabili, care studiază la universități din întreaga lume, au fost premiați pentru realizările lor.
Un eveniment dedicat talentelor remarcabile
Gala GSORM este un proiect de referință al Ligii Studenților Originari din Republica Moldova (LSORM), lansat în 2013, care a reunit de-a lungul timpului peste 1200 de studenți, masteranzi și doctoranzi. Scopul său principal este de a recunoaște și încuraja excelența academică, aducând în prim-plan tineri talentați și creând oportunități de dialog între aceștia, reprezentanții mediului academic, public și privat.
Ediția din acest an a pus accentul pe reunirea tinerilor care studiază în afara granițelor cu cei care studiază acasă, oferindu-le ocazia să se conecteze cu antreprenori, lideri și profesori din Republica Moldova și România. Evenimentul a fost, de asemenea, o sursă de inspirație, evidențiind poveștile de succes ale celor care contribuie la dezvoltarea societății.
Contribuția Repatriot la promovarea excelenței
Repatriot, o inițiativă a Romanian Business Leaders (RBL), susține anual această gală, recunoscând performanțele academice ale studenților originari din Basarabia care studiază în România. În cadrul categoriei speciale RBL-Repatriot, trei tineri excepționali au fost premiați: Lia-Livia Onici, Robert Gatman și Constantin Crăciun.
„Susținem an de an Gala Studenților Originari din Republica Moldova și avem încredere în acești tineri extraordinari, care sunt o ancoră importantă pentru noi toți. Conectarea românilor buni de pretutindeni cu locurile natale este mai relevantă ca niciodată,” a declarat Marius Bostan, coordonator Repatriot și membru RBL.
Recunoașterea mentorilor
Pentru a omagia profesorii care au influențat parcursul acestor studenți, o categorie specială de premii a fost dedicată mentorilor. Acești profesori sunt propuși de foștii elevi care și-au atins performanțele datorită sprijinului lor. „Acești profesori minunați sunt pilonii succesului acestor studenți și un model pentru întreaga comunitate,” a declarat Eduard Digore, avocat și sponsor al acestei categorii.
Despre Repatriot și RBL
Repatriot este un proiect bazat pe voluntariat al fundației Romanian Business Leaders, inițiat în 2015 pentru a conecta românii din întreaga lume la oportunitățile din țară. Prin programe de educație, antreprenoriat și bună guvernare, RBL sprijină dezvoltarea economică și culturală a României și a Republicii Moldova.
Un viitor mai bun pentru tinerii merituoși
GSORM continuă să fie o platformă importantă pentru recunoașterea excelenței academice și pentru crearea unor legături mai strânse între tinerii talentați și oportunitățile din Republica Moldova. Evenimentul de anul acesta a demonstrat încă o dată că investiția în educație și în tineret este cheia pentru o societate prosperă și un viitor mai luminos.
Comentariul va fi postat dupa aprobare