Disney aduce pe marile ecrane o nouă versiune a clasicului „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, adaptată pentru publicul contemporan. Filmul, regizat de Marc Webb, va avea premiera în cinematografele din România pe 21 martie 2025, cu avanpremiere pe 20 martie. Lungmetrajul va fi disponibil în formatele 2D, 4DX (subtitrat și dublat) și IMAX subtitrat.
O nouă viziune asupra unui clasic Disney
Noua versiune live-action o readuce în atenția publicului pe Albă ca Zăpada, prima prințesă Disney, interpretată de Rachel Zegler. Alături de ea, Gal Gadot preia rolul reginei malefice, într-o reinterpretare care păstrează elementele esențiale ale basmului Fraților Grimm, dar introduce și o perspectivă modernizată asupra poveștii.
De asemenea, în film apar cele șapte personaje emblematice: Rușinosul, Doc, Mutulică, Morocănosul, Voiosul, Somnorosul și Hapciu. Producția își propune să fie atât o celebrare a originalului animat din 1937, cât și o reinterpretare contemporană, menită să atragă și noile generații.
Oglindă, oglinjoară: Povestea Albăi ca Zăpada, reimaginată
Noua adaptare rămâne fidelă poveștii clasice, dar introduce noi personaje și o dinamică actualizată. Acțiunea are loc într-un regat la marginea unei păduri fermecate, unde trăiește tânăra Albă ca Zăpada, fiica unui rege drept și blând. După moartea reginei, regele se recăsătorește, dar noua lui soție – frumoasă, dar nemiloasă – preia puterea.
Oglinda magică o informează că fiica sa vitregă este cea mai frumoasă din regat, motiv pentru care regina pune la cale un plan de eliminare a acesteia. Albă ca Zăpada fuge în pădure, unde găsește refugiu în căsuța celor șapte pitici, muncitori într-o mină de nestemate.
Odată ajunsă în pădure, Albă ca Zăpada îl întâlnește pe Jonathan, un tânăr rebel care sfidează monarhia. Fermecat de bunătatea ei, el decide să o ajute să-și găsească curajul și vocea pentru a înfrunta intrigile reginei. Cu sprijinul piticilor, cei doi își croiesc propriul drum, înfruntând pericole ascunse și ambițiile nemiloase ale reginei.
Muzică nouă și reinterpretări ale melodiilor clasice
Coloana sonoră a filmului este compusă de Benj Pasek și Justin Paul, duo-ul premiat cu Oscar și Golden Globe pentru „La La Land” și „The Greatest Showman”. Printre noile piese incluse în film se numără:
- „Waiting on a Wish” – interpretată de Albă ca Zăpada
- „Good Things Grow” – melodia de deschidere și închidere a filmului
- „All is Fair” – piesa reginei malefice
- „Princess Problems” – cântată de Jonathan
- „A Hand Meets a Hand” – duet între Albă ca Zăpada și Jonathan
Alături de acestea, filmul include versiuni noi ale melodiilor iconice din originalul animat, precum „Heigh Ho” și „Whistle While You Work”.
Costume care păstrează esența poveștii
Designul costumelor îmbină elementele clasice cu o estetică modernizată. Rochia Albăi ca Zăpada reimaginează look-ul său tradițional:
- Organza de mătase,
- Crinolină și imprimeuri delicate,
- Mâneci bufante și guler alb,
- Fustă galbenă adaptată vizualului contemporan.
Pentru filmări au fost realizate paisprezece variante ale acestui costum, fiecare adaptată diferitelor scene.
O echipă de producție cu experiență
Filmul este regizat de Marc Webb, cunoscut pentru „The Amazing Spider-Man” și „500 Days of Summer”, iar scenariul este semnat de Erin Cressida Wilson („The Girl on the Train”). Printre producători se numără:
- Marc Platt („La La Land”, „Wicked”),
- Jared LeBoff („Wicked”),
- Callum McDougall („Mary Poppins Returns”, „Into the Woods”).
Ce aduce nou această adaptare?
Spre deosebire de filmul animat din 1937, noua versiune explorează mai mult caracterul și motivațiile personajelor, oferindu-i Albăi ca Zăpada o voce puternică și un parcurs de auto-descoperire. De asemenea, personajul Jonathan, inexistent în original, adaugă o dinamică nouă poveștii, alături de reinterpretarea relației dintre Albă ca Zăpada și regina malefică.
Albă ca Zăpada – un film pentru toate generațiile
Disney propune o adaptare care păstrează farmecul poveștii originale, dar o aduce în lumea modernă. Cu un mesaj despre curaj, adevăr și lupta pentru propriul destin, filmul își propune să fie o experiență cinematografică emoționantă, potrivită atât pentru cei care au crescut cu versiunea clasică, cât și pentru generațiile actuale.
Albă ca Zăpada ajunge în cinematografele din România pe 21 martie 2025, oferind publicului ocazia de a redescoperi unul dintre cele mai iubite basme din toate timpurile.
Comentariul va fi postat dupa aprobare